vlas

spinnen

weven

afstudeerproject

demonstratie vlas spinnen

contact

home

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weven.

Inmiddels weef ik enkele jaren. In de tijd dat ik alleen nog spon, vroeg ik mij wel eens af wat ik met het gesponnen linnen zou doen. Tijdens een weekend vlas-spinnen in een streekmuseum in Ruinerwold (Drenthe) kwam ik in kontakt met Melissa van Noordwijk-Goebbels. Zij was daar op dat moment linnen aan het weven. Toen viel het kwartje, dat zou ik ook willen kunnen.

Vrij kort daarna heb ik een weefgetouw aangeschaft, een Normalo Patent met 8 schachten. Het was een vrij voordelig groot getouw, en als zou blijken dat het weven toch niet bij mij zou passen, was er niet veel verloren.

Na kontakt te hebben gezocht met een bestuurslid van Weefkring Heerenveen, een berg boeken en informatie rijker, ben ik begonnen te weven. En oefening baart kunst.

Na dit getouw heb ik een Louet Hollandia overgenomen, 8 schachten en 1.20 m weefbreedte. Hierop heb ik jaren met veel plezier geweven.

Vorig jaar kwam de kans een Louet Octado over te nemen, en heb ik mijn Hollandia verkocht. De Octado heeft ook 8 schachten en een mechanische dobby.

Daarnaast heb ik een aantal tafelgetouwen bezeten, waarvan op dit moment de Leclerc Dorothy met 8 schachten meegaat naar demonstraties.

Het liefst weef ik met linnen, soms aangevuld met katoen. Vooral praktische weefsels komen van mijn getouw, zoals theedoeken, tafelkleden, tafellopers en servetten.

Een enkele keer weef ik iets van handgesponnen wol.

Weven is een grote hobby geworden, en het is heerlijk om het weven te delen met de dames van Weefkring Heerenveen en de landelijke Linnenkring. Vanzelfsprekend ben ik lid van Weefnetwerk.

Ik heb regelmatig handgeweven linnen te koop.

 

 

 

home